Αταλάντη, 15 Νοεμβρίου 2021

 

Συμμετοχή του Δήμου Λοκρών στο Συνέδριο International Forestation Initiative

Στις 12 και 13 Νοέμβρη του 2021 ο Δήμος Λοκρών συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο International Forestation Initiative στο Μπουραζάνι - Κόνιτσα, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ, της ΚΕΔΕ και της BSEC, με εκπροσώπους την Αντιδήμαρχο κα Μαρία Τζανακάκη και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου κα Σαμπρίνα Τβισς.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο καθηγητής κ. Δημήτριος Μαυράκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας BSEC – PERMIS κ. Traian Chebeleu, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, οι Δήμαρχοι των Δήμων Ηράκλειας Σερρών κ. Γεώργιος Κουτσάκης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυριζόγλου, Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου και Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος και ο καθηγητής κ. Andonaq Lamani από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Επίσης, συμμετείχαν ο κ. Kυριάκος Γεωργίου από το τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ με τίτλο ομιλίας «Natura», η κα Μαρία Κοζυράκη με τίτλο ομιλίας «Μεταφύτευση ιστορικών ελαιόδεντρων», η κα Πόπη Κονιδάρη με ομιλία «Πρωτοβουλία 75UN- 75 Trees UNAI SDG7», ο κ. Γεώργιος Ζήσης- Τέγος με ομιλία «Πιστοποιητικά Εκπομπών από Δέντρα», ο κ. Αλέξανδρος Ελευθεριάδης με ομιλία «Αυτοφυή δασικά είδη παραγόμενα από ελληνικά φυτώρια» και η κα Δέσποινα Μιχαηλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Παρευρέθηκαν ακόμα, η κα Παναγιώτα Γαζή από την ΚΕΔΕ και ο κ. Γεώργιος Μάλαμας από το ΚΕΠΑ- UNAI.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά την πράσινη ανάπτυξη αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες, συνεργασία με το ΚΕΠΑ και το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμος Λοκρών στηρίζει την Πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ- UNAI και στοχεύει στην κατάθεση προτάσεων για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης στα όρια του.