Αταλάντη 14-04-2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Σήμερα στην Αταλάντη στο Δημαρχείο Λοκρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για Λιμενικά θέματα του Δήμου Λοκρών και ειδικότερα της προόδου των εργασιών στο λιμάνι Αρκίτσας, της δρομολόγησης ενεργειών και εργασιών για το αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Αταλάντης και τη ζώνη λιμένος και τέλος των προγραμματισμένων εργασιών εκβάθυνσης για το αλιευτικό καταφύγιο των Λιβανατών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας κ. Βαγγέλης Μπλούνας, η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης κα Μαλαματένια Κατσούλα, οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών κ. Μιχάλης Παπανικολάου και κα Μαρία Τζανακάκη, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λοκρών κ. Κώστας Σούλιας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σκάλας κ. Κώστας Βάγιας.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η επανέναρξη των εργασιών στο λιμάνι της Αρκίτσας τις επόμενες ημέρες, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου για τον επανακαθορισμό της ζώνης λιμένα στη Σκάλα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, συζητήθηκε η ανάγκη εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας και η εκπόνηση μελέτης για το βραχισμό τμήματος του καταφυγίου για την προφύλαξη των σκαφών, ενώ τέλος έγινε ενημέρωση αναφορικά με την προγραμματισμένη εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου Λιβανατών. Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί τον Ιούνιο.