Αταλάντη 7-2-2024

Συνάντηση στο Δημαρχείο Αταλάντης του Δημάρχου Λοκρών με το ΚΕΘΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του θεραπευτικού προσωπικού του ΚΕΘΕΑ Στερεάς Ελλάδας στο Δημαρχείο Αταλάντης με τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Παναγιούλα Καζάνα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για δράσεις και ομιλίες με πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών και μετέπειτα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να υπάρχει ορθή πληροφόρηση ότι αφορά τις εξαρτήσεις από παράνομες και νόμιμες ουσίες.

Στη συνέχεια το θεραπευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, πραγματοποίησε συνάντηση με την προϊσταμένη και τις κοινωνικές λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά για προγραμματισμό δράσεων ενημέρωσης στους καταυλισμούς Ρομά του Δήμου Λοκρών.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».