Αταλάντη, 11 Μαΐου 2023

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Λοκρών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00, συγκλήθηκε στην Αταλάντη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών για τον απολογισμό των πεπραγμένων της χειμερινής περιόδου 2022-2023 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2023. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί του θέματος.

Ειδικότερα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λοκρών κ. Χρήστος Καλλής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας κ. Λουκάς Μούτσελος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Γεώργιος Κρεμμύδας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης κ. Βασίλης Καραστάθης, ο Δασάρχης Αταλάντης κ. Ιωάννης Πατούλης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Πολύζος Ζώης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών κ. Φώτης Τσιριγκούλης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών κ. Αθανάσιος Τσαρούχας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών κ. Αθανάσιος Γκριτζάπης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, Κοιμητηρίων, Πρασίνου, κ. Ιωάννης Ματθαίου, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης κ. Σταύρος Παπαϊωάννου, ο Διοικητής ΕΣΔΕ Αταλάντης και Πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Αταλάντης κ. Θεόδωρος Γουργουλής, ο Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης κ. Δημήτριος Καρατράντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρτίνου κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Γεωργιος Ρουμπής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανιδάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγαπλατάνου κ. Χαράλαμπος Κυπραίος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυπαρισσίου κ. Ανάργυρος Λάμπρου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γουλεμίου κ. Ιωάννης Λιάρτης.

Μετά τον θετικό απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2022-2023  έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών την θερινή περίοδο 2023. Έγινε αναφορά στην αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών όλων των συνεργαζόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο 2022-2023 και συμφωνήθηκε στο ίδιο καλό πλαίσιο να είναι η συνεργασία των συνεργαζόμενων υπηρεσιών στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών την τρέχουσα θερινή  περίοδο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν πυρκαγιές. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι απαιτείται αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης Πυροσβεστικής με αύξηση του προσωπικού και των οχημάτων και ανασχεδιασμός  της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να δραστηριοποιείται με ενισχυμένες δυνάμεις στην περιφέρεια του Δήμου Λοκρών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.