Αταλάντη, 1η Αυγούστου 2020

Σύσταση ορθής χρήσης πόσιμου νερού

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη νερού στα υψηλά σημεία κάποιων δημοτικών διαμεσμάτων του Δήμου (Αταλάντη, Μαλεσίνα, Κυρτώνη, Κέδρος κ.ά).
 
Από την πλευρά του Δήμου γίνεται έλεγχος του δικτύου ύδρευσης και αναζητούνται τυχόν διαρροές νερού, υποκλοπές νερού ή βλάβες.
Ήδη έχουν γίνει ενέργειες αντικατάστασης μοτέρ και αντλίας σε πολλά αντλιοστάσια του Δήμου Λοκρων για αύξηση των κυβικών άντλησης, επιδιορθώσεις βλαβών σε κεντρικούς αγωγούς (τη Δευτέρα θα γίνει μια ακόμη μεταξύ Κορκορά και δεξαμενής στο Διχταλώνι). Παράλληλα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης της κατασκευής νέας δεξαμενής 1.000 κυβικών στην Αταλάντη για την ενίσχυση της ποσότητας νερού, η ολοκλήρωση της οποίας θα αποκαταστήσει το πρόβλημα έλλειψης νερού στην Αταλάντη.
 
Παρακαλούνται όλοι οι Δημότες στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης επάρκειας νερού, λόγω υπερκατανάλωσης:
1) Να κάνουν χρήση νερού μόνο για τις ανάγκες πόσιμου νερού και προσωπικής υγιεινής.
2) Να μην ποτίζουν τις ώρες αιχμής τους κήπους.
3) Να μην πλένουν πεζοδρόμια, δρόμους και αυτοκίνητα τις ώρες αιχμής.
4) Να μην γεμίζουν παράνομα βυτία νερού από τους κρουνούς (σε περιπτωση παράνομης υδροληψίας για τον μήνα Αύγουστο ο Δήμος θα προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες για κλοπή νερού).
 
Το νερό είναι ένας σημαντικός φυσικός πόρος που πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ. Παράλληλα είναι αντικοινωνική συμπεριφορά τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη νερού οι κάτοικοι που βρίσκονται στα χαμηλά σημεία να σπαταλούν το νερό για μη αναγκαίες χρήσεις.
 
Ζητούμε την κατανόηση από τους κατοίκους που δεν έχουν πόσιμο νερό λόγω υπερκατανάλωσης και τη συνεργασία όλων των Δημοτών για τον περιορισμό της κατανάλωσης.