Συζήτηση και ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών για τη ΛΑΡΚΟ


Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών με πρώτο θέμα τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ παρέστησαν μετά από πρόσκληση αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Παναγιώτη Πολίτη και τον Ταμία κ. Γεώργιο Κάζα, οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τη ΛΑΡΚΟ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών μέσα από διαλογική συζήτηση και αφού άκουσε τις προτάσεις όλων των καλεσμένων και σε συνέχεια της σχετικής προπαρασκευαστικής συνάντησης την προηγούμενη ημέρα, παρουσία όλων των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων των εργαζομένων, ψήφισε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών για το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών εκφράζοντας την αντίθεσή του σε όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και έχουν σχέση με την ΛΑΡΚΟ, δηλώνει ότι συντάσσεται με τις αποφάσεις των εργαζομένων και διεκδικεί:
• Διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
• Να μην σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό.
• Να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ λαμβάνοντας υπόψη τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων.
• Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο 100%.

Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν άνεργοι και άστεγοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτή τη βάση θα συμμετέχουμε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10:30 και σε ένδειξη συμπαράστασης θα κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:30 π.μ. θα συμμετέχουμε στη σύσκεψη που διοργανώνουν τα σωματεία στον οικισμό ΛΑΡΚΟ και καλούμε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων.

Αταλάντη, 9 Φεβρουαρίου 2022