Αταλάντη 2-8-2023

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και ο Δήμος Λοκρών γιόρτασαν την 1η Πανσέληνο του Αυγούστου με το μουσικό σχήμα της Χριστιάνας Γαλιάτσου

 

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας και ο Δήμος Λοκρών στο πλαίσιο του εορτασμού της 1ης Πανσελήνου την 1η  Αυγούστου 2023, διοργάνωσαν συναυλία με το μουσικό σχήμα της Χριστιάνας Γαλιάτσου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης.

 

Παράλληλα με τη συναυλία πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό της αρχαιολόγου κ. Μαίρης Παπαγεωργίου και από κοινού με εθελοντές αρχαιολόγους ξεναγήσεις στο Μουσείο στους πολυάριθμους επισκέπτες της βραδιάς με δωρεάν είσοδο στο χώρο.

Το μουσικό ρεπερτόριο και οι υπέροχες φωνές της Χριστιάνας Γαλιάτσου και του Δημήτρη Μωραΐτη κράτησαν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κοινού αμείωτα με ελληνικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και η αρχαιολόγος κ. Μαίρη Παπαγεωργίου, υπεύθυνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λοκρών επισήμανε τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αναγκαία για την προώθηση μιας σειράς έργων που είναι σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, της ανάδειξης της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς των Λοκρών.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Βάσω Σίμου Παλαιολόγου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, κ. Θωμάς Καρατράντος, κ. Νικόλαος Ανεστάκος, κ. Βασίλειος Καρατράντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτριος Δανέλης, και πλήθος πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Λοκρών.