Αταλάντη 3-7-2023

ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2023

Την Τρίτη 27 Ιουνίου το θεραπευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λοκρών πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία της Αταλάντης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους 2023, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Λοκρών για το φαινόμενο των εξαρτήσεων και την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών.

Η επιτυχημένη συνεργασία των δύο Φορέων και η ανταπόκριση των πολιτών δημιούργησε γόνιμες συνθήκες για το ενδεχόμενο μελλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων στον γενικό πληθυσμό και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».