Αταλάντη 14-10-2022

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης παρουσίασαν για πρώτη φορά στο Δήμο Λοκρών την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 το "Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης" στην πλατεία Δημαρχείου στην Αταλάντη. Η συγκεκριμένη δράση έχει βραβευτεί και παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια όπως Puzzles, Φιδάκι, Τσουβαλοδρομίες, Memories, κλπ. Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης ώστε με τη σειρά τους να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή. Παράλληλα τα παιδιά εκπαιδεύονται στην ορθή χρήση του μπλε κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 350 μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνεργείο συνεργατών της ΕΕΑΑ διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό,  μαγνητάκια και γομολάστιχες στους μαθητές.        

Εθελοντές και προσωπικό του Δήμου Λοκρών βοήθησαν στην ομαλή εξέλιξη της δράσης υπό το συντονισμό του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παπανικολάου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών κ. Μάιτα Γιαννοπούλου και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μαρία Τζανακάκη.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος χαιρέτησε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήλωσε: «Ο Δήμος Λοκρών κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια. Στο Δήμο μας ο κάθε κάτοικος παράγει περίπου 400 κιλά απορριμμάτων εκ των οποίων έχουμε καταφέρει να ανακυκλώνουμε τα 26 κιλά το 2021 από 18 κιλά το 2019. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το ποσοστό αυτό για να αυξήσουμε τα υλικά που ανακτούμε και να μειώσουμε τα υλικά που θάβουμε. Στην προσπάθεια αυτή επεκτείναμε τον μπλε κάδο σε περισσότερα σημεία και αυξήσαμε κατά τρία απορριμματοφόρα το στόλο οχημάτων στο Δήμο για να βελτιώσουμε την αποκομιδή. Πιστεύουμε στα νέα παιδιά γιατί είναι το μέλλον μας και μέσα από αυτά στοχεύουμε να επηρεάσουμε και τους μεγαλύτερους για να καταλάβουν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης για το καλό του πλανήτη μας που πρέπει όλοι με περιβαλλοντική ευαισθησία να προφυλάξουμε».