Αταλάντη, 13 Νοεμβρίου 2020 

 

Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της στη Μαλεσίνα, εν μέσω πανδημίας, είναι λανθασμένη και πρέπει να ανακληθεί. Η συστηματική συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών, χωρίς την παραμικρή μέριμνα για την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθεί και να λάβει αποφάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι ελληνικές τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων μέσα από τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία.

Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών σε ιδιόκτητα κτήρια, οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες αποταμιευτές και δανειολήπτες, όπως στην περίπτωση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα, δεν μπορούν να εκληφθούν ως ορθολογικές επιχειρησιακές επιλογές, αλλά ως κοντόφθαλμες αποφάσεις που δεν αντιμετωπίζουν το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας, αλλά την εφήμερη μείωση του λειτουργικού κόστους.

 

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

 

Δήμαρχος Λοκρών