Αταλάντη, 10.05.2023

 

Βραβεύσεις προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» 2023

5 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Λοκρών

 

 

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 617 βραβευμένες ακτές η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΕΠΦ η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας βραβεύτηκε φέτος με 7 Γαλάζιες Σημαίες, τις περισσότερες την τελευταία πενταετία, εκ των οποίων τις 5 έλαβε ο Δήμος Λοκρών.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι ακτές: Σκάλα Αταλάντης, Κυανή Ακτή Λιβανατών, Σχοινιάς Λιβανατών, Λιβριχιό Αρκίτσας (Μικρή Σουβάλα) και Βλυχάδα Μαλεσίνας. Φέτος βραβεύτηκαν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας και με προσωπικό ενδιαφέρον τόσο του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ όσο και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Τζανακάκη δύο ακόμη παραλίες, πλέον των τριών που είχαν βραβευτεί και πέρυσι.

Η βράβευση των ακτών από το θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας έχει να κάνει με την οργάνωση της ακτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε όλες τις ακτές του Δήμου Λοκρών παρακολουθείται από διαπιστευμένο εργαστήριο από αρχές Μαΐου έως τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους και τα αποτελέσματα τους πιστοποιούν ότι ο Δήμος διαθέτει καθαρές ακτές. Επιπλέον, ο Δήμος Λοκρών όπως κάθε χρόνο και φέτος θα προχωρήσει σε διαδικασία πρόσληψης ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουομένων.

Πλέον ο Δήμος Λοκρών αναδεικνύεται αναμφίβολα ο Δήμος με τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας. Οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν σύντομα στις ακτές της Λοκρίδας, οι οποίες και φέτος θα υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους του Δήμου μας για να τις απολαύσουν.